maandag 14 oktober 2019

MAKE & TAKE JOLANDA EN MARTINE DOEDAGEN 11 en 12 oktober 2019


Hallo allemaal,

Nou, de Doedagen zijn weer voorbij....wat waren ze weer gezellig!
Zo leuk om te zien hoe enthousiast iedereen is op zo'n dag...wat zeg ik?!... de dagen ervoor al!

Jolanda en ik mochten deze keer de Make & Take verzorgen. En hebben daarvoor deze pons van Vaessen uitgekozen. Het is een 3 in 1 pons...je kan dus uit 1 pons 3 verschillende breedtes ponsen. En wat dus ook leuk is, je kan je label ook zo lang maken als je wilt. 
Dit zijn de maten:
2,5 inch ( 6,3 cm)
2 inch ( 5 cm)
1,5 inch (3,8 cm)
Er zijn trouwens ook nog andere vormen qua bovenkant...van de pons. Maar hier is de link van diegene die we op de Doedag hebben gebruikt: Punch 3 in  1 banner .
Hier dan de voorbeelden van wat ik gemaakt heb...

Hieronder het doosje met bakje...


Neem een stuk cardstock (in een kleur mag ook natuurlijk, of een designpapiertje) van 27 cm lang en 6,3 breed en pons dit aan beide kanten. Ril dan op 8,3 en begin op het korte stuk ( dat is dus gerekend vanaf de pijl) en doe dit ook aan het andere eind. Vouw ze om . Als je ze dan bij elkaar vouwt moet hij passend zijn aan de bovenkant. Dan het bakje....deze word 9,3 bij 8,5. ( ik heb hem 1,5 cm extra breder gemaakt, op de dagen had ik 1 cm extra...vond ik toch iets te weinig). Dan ga je hem rondom rillen op 1,5 cm. Deze knip je dan in, 1x en dan een slag draaien, totdat je 4 x geknipt hebt . Plak deze korte stukjes dan vast en je hebt je bakje. Dan eerst stempelen...met inkt of embossen...wat jij leuk vind. Als dat gedaan is kan je bakje er in geplakt worden en is hij klaar. Nog een leuk lintje of touwtje bovenin.....

 *******

Ook had ik een ieniminie album gemaakt. 

Dit is een stuk cardstock van 29,5 bij 6,3 breed. Dit vouw je dubbel en pons je aan beide kanten.
Dan reken je vanaf de middellijn...aan beide kanten 3x 1 cm rillen. Dit vouw je om en om en je plakt de vouwen dicht, aan de buitenkant .


Dan krijg je drie vouwen ( op de foto vier...ik weet niet wat er mis ging hier, ik heb hem nagemeten...kennelijk niet goed want thuis had ik dus 4 vouwen hahaha).
Maar goed...de kaartjes die je er tegenaan plakt zijn 7,5 bij 6,3 .
Deze kan je dan beplakken met restjes papier...daar zijn die nou precies handig voor!
Ook weer een touwtje of lintje erdoor en klaar.Hier heb ik nog meer voorbeelden.....

*******

Dit is dus de smalste variant (3,8 cm)...daar past precies zo'n smal koffiezakje tussen.
De stempeltjes zijn allemaal van Gummiapan , als je op het woord klikt kom je in de rubriek terecht... daar staan er zòveel. Dus ga lekker kijken en zoek uit, want ze hebben ook nog eens een heel leuk prijsje !
Deze hieronder is ook de brede, 6,3 breed , en gewoon dubbelgevouwen. Hier zit een theezakje in. Maar dat kan net zo goed een kado-kaart zijn .

Wat dus leuk is om te doen...met een zwarte of witte stift even een lijntje trekken langs de buitenkant, geeft net iets meer. Hier een kerst variant...


Ik heb hem gewoon vastgeniet maar je kan ook een strookje maken, breedte ( wat jij wil) en de lengte wordt dan 8,5 cm...omvouwen op 1,5 cm aan beide kanten en inplakken. Dan kan je er een theezakje tussen schuiven.  Ook had ik een voorbeeldje waar ik een Plastic zakje had gevuld met wat koffieboontjes en 4 kaarsjes(voor op de taart, je kent ze wel) . Dat zakje plak je dan dicht met zo'n leuk etiket van Kimya, staat nog gezellig ook!
Deze hieronder , dat is dus ook weer die van 6,3 breed...en maak hem dan iets langer als dat het koffiezakje is...ook hier weer een strookje waar hij tussen kan en een lintje of touwtje bovenaan...
 Ik heb er dan nog op ge- embost (weet niet of dat woord zo goed is, maar jullie snappen hem vast hihi )


Dit is de smalste, 3,8 cm breed. Meet dan je koffiezakje op ( die is bijna 12 cm) en maak je tag zo lang dat, als je hem dubbel vouwt ,hij dus aan de bovenkant gelijk uitkomt. ( bij mij is hij, gemeten vanaf de al geponste bovenkant, ongeveer 27,3 cm). 
En dit albumpje vond ik gewoon leuk om te maken... Je ponst een aantal labels van 6,3 cm breed en zo lang als dat je dus wil..zò handig dit... versierd ze....ik dus in kerst...roze kerst....dit is van Prima Marketing en hij heet Santa Baby
Zòò lief....
Als hij klaar is doe je er een ring doorheen, wat lintjes er aan, misschien nog een roestbruin belletje er aan...Hieronder nog een paar voorbeeldjes waar je de labels (bijvoorbeeld) in kan doen...een mini "loaded"envelop. Neem een kraft zakje van 10 bij 15 cm en ril deze op 10 cm vanaf de onderkant gemeten en vouw om. Plak deze vast . Zo krijg je 2 pockets.
En dan ook weer lekker met restjes papier versieren...zo kom je echt wel van je restjes af hoor! Hihihi


Dit was mijn post over de Make & Take van de Doedagen van 2019....ik zal hieronder Jolanda haar blogadres neerzetten, zij heeft namelijk andere voorbeeldjes gemaakt...Ik hoop dat jullie ook bij haar gaan kijken!

Dan wil ik jullie verder nog een fijne dag toewensen,,,de groetjes van mij...3 opmerkingen:

 1. Super leuke ideeën...en ja ik beken..na de make en take vlogen er "zomaar" wat gummiapannetjes nog in mn hand...en kon ik weer langs Femke
  De ponzen had ik al eerder aangeschaft... zo handig !Dus gebruikte ze al vaak! Msar nu nog extra ideeën! Bedankt !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zijn de voorbeelden leuk🤩. En de mini loaded envelop is ook geweldig!
  Ik ga snel de mijne met het albumpje afmaken😉

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zijn ze leuk allemaal!! Thanks voor de inspiratie.
  Groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen