zondag 20 januari 2019

MIJN DOEDAG-PROJECT VAN 18/19 JANUARI 2019

 Hallo allemaal ,

Hier mijn Doedag-project, welke ik ( en Margreet) als workshop heb gegeven op 18 en 19 januari 2019 bij Kimya . Hij is trouwens verzonnen door mijn DT collegaatje Margreet . 

Op een zaterdag vorig jaar hebben we afgesproken om onze spulletjes bij elkaar te zoeken....papier en prulletjes zoals lintjes en ander klein spul . Dat vind ik persoonlijk toch het allerleukste om te doen.....om hem in elkaar te zetten natuurlijk ook, het is altijd spannend om, wat iemand anders verzonnen heeft, in elkaar te zetten....maar Margreet kan dat als geen ander...mooie albums verzinnen ! En ze zijn allebei zò verschillend geworden in uitvoering...heel leuk om te zien.....Ik heb ,uiteindelijk alles met zwart papier gemat. Had eerst crème , maar toen bedacht ik me...nee..ik vind zwart veel leuker! Hahaha Gelukkig is het er met niet te veel schade vanaf gekomen . Je ziet er niks meer van ! De BINGO kaart heb ik van Pinterest geplukt....foto opslaan en uitprinten maar ! Op kraft....


Hier onder kan je zien dat hij toch een ietsjepietsje te dik is geworden.......oeps.....
Hij sluit met dun groen touw....had ik niet helemaal over nagedacht....dus hij sluit nu hoogstwaarschijnlijk met wat breder en steviger spul...hihi ( maar geen zin om een nieuwe foto te maken) .Maar....het papier is prachtig...het is van UHK Gallery en heet Desert Rose. Het is dus groen en rose en vrij lief...ook het vel met plaatjes wat er bij zit . Met het zwarte papier heb ik dus geprobeerd om het wat stoerder te maken...ik hoop dat het gelukt is...


Ook zit er een strook met tekst bij...in het Pools maar gelukkig ook in het Engels ! Woordjes en korte zinnetjes, die ik geknipt heb zodat je ze wat speelser op kan plakken.  Hieronder zie je een pocket waar 2 grote witte labels in zitten en omdat het anders niet past, zijn ze omgevouwen . Later een foto als ze open liggen .Hier is een zak met zijvouw gebruikt als bladzijde , en deze is omgevouwen...in die pocket die dan ontstaat
zit een klein..ja , boekje bijna . Het is een wit zakje welke ik omgevouwen heb en met een leuke sluiting sluit hij . Later ook weer een foto hoe dat er uit ziet .Op deze bladzijde heb ik een strook vertikaal geplakt...(dat wil zeggen geplakt alleen aan onder en bovenkant) .

Daar achter zitten drie kaartjes...ik had ze eerst alleen op het zwart gemat , later heb ik er toch met kraft cardstock kaartjes van gemaakt ( dus je kan ze openvouwen) . Hierop zit een leuk plaatje .


Hier een leuke envelop, dubbelgevouwen en aan de rechterkant sluit hij met een magneetje .
In het kleine vlopje ( wat je dus overhoud als je hem ( bijna) dubbelvouwt ) zitten ook weer twee van die leuke kaartjes . 
En hier zitten weer twee dubbelgevouwen witte labels in .Dit is de achterkant van het boekje . Er is een extra flap toegepast en daaronder bevind zich ook weer een pocket . Ik heb van het designpapier ook een pocket gemaakt . Daar zit een klein kraft envelopje in...met ook weer een klein kaartje . 
In de pergamijn envelop zit een ritsje van kleinere witte labels...en omdat ze nog aan elkaar zitten heb ik dat zo gelaten . Ik heb ze beplakt en er tekst op geplakt.....meer niet anders paste het niet ( doet het toch al niet hihihi ) .
Deze foto's spreken voor zich...het zijn de kaartjes en labels uit het album.......

Nou , het was heel wat om te bekijken....ik hoop dat jullie hem leuk vinden.....

En dat jullie hem misschien ook (ooit) eens gaan maken....hihi

Met de lieve groetjes van mij....


2 opmerkingen:

  1. Wauw Martine wat een super mooi tof album heb je gemaakt !
    En wat een werk ook !

    Groetjes Sandra

    BeantwoordenVerwijderen